info@boedies.nl

Boedies

Boedies is afgeleid van het woord buddy. Een buddy is iemand die je ondersteunt, op wie je terug kunt vallen als het even moeilijk gaat. Een buddy is iemand die je kan begeleiden in je proces, welk proces dan ook. Iemand met wie je kunt praten, om advies kunt vragen of bij wie je gewoon even je ei kwijt kunt. Dus iemand waarmee je iets samendoet.

En dat is waar Boedies voor staat. Samen doen, samen werken aan je herstel, samen een plek zoeken in de maatschappij. Jij bepaalt en Boedies ondersteunt daarin.

Onze medewerkers:

Mijn naam is Koos de Boed. Ik ben werkzaam vanuit de ervaringen die ik in mijn leven heb opgedaan. Deze ervaringen liggen op het gebied van de psychiatrie, en wel als cliënt. Door deze ervaringen te bundelen met de ervaringen van anderen en te versterken met passend onderwijs (AD Ervaringsdeskundige in de Zorg – Hanzehogeschool Groningen) mag ik mijzelf ervaringsdeskundige noemen.

Als ervaringsdeskundige ben ik 2 jaar werkzaam geweest bij een FACT-team en werk ik nu als coördinator herstel & herstelondersteuning bij GGz Centraal en als medewerker extern bij het Praktijkhuis Leeuwarden van Ixta Noa. Naast het werk bij deze organisaties ben ik ook betrokken bij de Stichting Herstelproces (www.herstelproces.nl), een stichting die zich met verschillende activiteiten (verhalenweekend, herstelweekend, voorlichting) inzet voor mensen met een kwetsbaarheid.

Vanuit mij eigen ervaring ben ik mij gaan inzetten voor mensen die te maken hebben (gehad) met zelfdoding of suïcidale gedachten. Ik heb geleerd, uit mijn eigen ervaring, dat het praten hierover enorm kan opluchten. Hierbij is het wel belangrijk dat de persoon met wie je in gesprek gaat niet te koop loopt met zijn verhaal, want jij staat centraal en jij bepaalt het verloop van het gesprek. Het gaat per slot van rekening om jou. Het onbevangen in gesprek gaan met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt en zonder oordeel met je in gesprek gaat kan je een heel prettig en fijn gevoel geven.

Dit geldt niet alleen voor mensen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten, maar zeker ook voor de naasten. Het heeft zeker invloed op hun leven, het hierover in gesprek gaan met een ervaringsdeskundige kan veel duidelijkheid en begrip opleveren.