info@boedies.nl

Boedies

Boedies is afgeleid van het woord buddy. Een buddy is iemand die je ondersteunt, op wie je terug kunt vallen als het even moeilijk gaat. Een buddy is iemand die je kan begeleiden in je proces, welk proces dan ook. Iemand met wie je kunt praten, om advies kunt vragen of bij wie je gewoon even je ei kwijt kunt. Dus iemand waarmee je iets samendoet.

En dat is waar Boedies voor staat. Samen doen, samen werken aan je herstel, samen een plek zoeken in de maatschappij. Jij bepaalt en Boedies ondersteunt daarin.

Onze medewerkers:

Mijn naam is Koos de Boed. Naast ruime ervaringen op het gebied van management in de detailhandel heb ik ook ervaringen opgedaan als cliënt in de zorg. Beide dienen als basis voor mijn werk op het gebied van de mentale gezondheidszorg.

Na 4 jaar als ervaringsdeskundige in de GGZ gewerkt te hebben werk ik nu als zelfstandige samen met andere ervaringsdeskundigen bij projecten verspreid over Nederland.Mijn werk bestaat uit het ondersteunen en begeleiden van mensen die te maken hebben met suïcidaliteit tot het geven van beleidsadvies op het gebied van suïcidaliteit en herstel. Daarnaast ben ik de initiatiefnemer van de Stichting Herstelproces (www.herstelproces.nl) en de Stichting Suïcide Preventie Centrum (www.suicidepreventiecentrum.nl).

Vanuit mij eigen ervaring ben ik mij gaan inzetten voor mensen die te maken hebben (gehad) met zelfdoding of suïcidale gedachten. Ik heb geleerd, uit mijn eigen ervaring, dat het praten hierover enorm kan opluchten. Hierbij is het wel belangrijk dat de persoon met wie je in gesprek gaat niet te koop loopt met zijn verhaal, want jij staat centraal en jij bepaalt het verloop van het gesprek. Het gaat per slot van rekening om jou. Het onbevangen in gesprek gaan met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt en zonder oordeel met je in gesprek gaat kan je een heel prettig en fijn gevoel geven.

Dit geldt niet alleen voor mensen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten, maar zeker ook voor de naasten. Het heeft zeker invloed op hun leven, het hierover in gesprek gaan met een ervaringsdeskundige kan veel duidelijkheid en begrip opleveren.

Mijn naam is Dana Foss (1972). Na jaren in diverse functies op het gebied van Human Resources gewerkt te hebben, heb ik de overstap gemaakt naar Ervaringsdeskundige. 

Het op zoek zijn naar wat mensen drijft en welke mogelijkheden er ingezet kunnen worden om je leven als waardevol te ervaren is altijd al mijn aandachtspunt geweest. 

Vanuit mijn ervaring als zorgvrager bij GGZ begeleid ik vooral mensen op psychisch gebied in hun herstelproces. Dit doe ik vanuit een empathische, open houding met aandacht voor de mens die tegenover mij zit. Mijn ervaring bestaat uit leven na traumatische ervaringen en daaruit vloeiende problemen zoals stemmingswisselingen, angst en de impact die het heeft op bestaansrecht en het zelfbeeld. 

Mijn werkzaamheden verricht ik als ZZP’er vanuit “Boedies”. Daarnaast ben ik betrokken bij de Stichting Herstelproces en de Stichting Suïcide Preventie Centrum.